web analytics
03 aug 2012

Opmeer CO2 gecertificeerd!

Het begon al in 1989 met de nieuwbouw van het pand aan de Kerketuinenweg. We hebben ons pand duurzaam gebouwd en vanaf dat moment was duurzaam produceren voor ons belangrijk. Daarna zijn wij in 1996, als eerste in de Grafische Industrie, Milieu gecertificeerd en nog ieder jaar realiseren we reducties op onder andere energieverbruik en afval. Jaarlijks brengen we onze doelstellingen en de behaalde resultaten in beeld met ons MVO Duurzaamheidsverslag op basis van de GRI norm.

Alle successen die Opmeer de afgelopen jaren heeft behaald, zijn sinds eind vorig jaar officieel meetbaar naar een CO2 voetafdruk van ons bedrijf met de calculatiemethodiek van The International Association ClimateCalc (ISO 14064-1).

Nu de CO2 voetafdruk van Opmeer bekend is, is het uiteindelijke doel om de CO2 te compenseren en nog dit jaar volledig CO2 neutraal te produceren. Ook al bereiken we straks met CO2 neutraal produceren weer een mijlpaal, het is zeker geen eindpunt. We blijven werken aan een minder milieubelastend proces en we zullen onze voetafdruk ieder jaar een stukje naar beneden brengen.