web analytics
21 jan 2013

Opmeer CO2 neutraal

Opmeer is helemaal CO2 neutraal
Na jarenlange inspanningen op gebied van milieu en energiebesparing, kan ook Opmeer niet produceren zonder CO2 te genereren. Daarom compenseren we, vanaf heden, bij het Klimaatfonds Haaglanden al het broeikasgas dat we nu nog produceren door ‘groene projecten’ in de regio te ondersteunen. Zo dragen we bij aan meer duurzame omgeving.
Bewust met je omgeving en middelen omgaan zit in ons bloed. Wat bij Opmeer in 1990 met ‘het milieu’ begon, heet nu Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen of simpelweg duurzaamheid. Eigenlijk komt het allemaal op hetzelfde neer: bewustwording en betrokkenheid bij alles wat je doet in de wereld om je heen. Het is daarbij belangrijk om je doel voor ogen te houden.

Klimaatfonds Haaglanden
Robert van Lente van het Klimaatfonds Haaglanden is enthousiast over de samenwerking met Opmeer. Het fonds ondersteunt met onder andere de bijdrage van Opmeer uiteenlopende projecten. Van het duurzamer verwarmen van schoolgebouwen en musea tot bijvoorbeeld een actie waarbij peertjes voor leds ingewisseld konden worden.