web analytics
15 mei 2014

ISO 27000 gecertificeerd

Er gaat niets boven veilig werken
Opmeer is ISO 27002 gecertificeerd. Dit is de internationale kwaliteitsnorm voor interne en externe informatiebeveiliging.
Daniëlle de Vin, directiesecretaresse bij Opmeer, vertelt wat er allemaal bij komt kijken om dit certificaat te behalen en wat dit voor onze klanten betekent.

Wat houdt de norm precies in?
“De internationale ISO normen zijn ontwikkeld om uniformiteit en duidelijkheid in bedrijfsprocessen te geven. Deze ISO 27002 houdt in dat wij voor 100% aan alle veiligheidseisen voldoen. Wij gaan met de gegevens van onze klanten, zoals bijvoorbeeld adressenbestanden, heel zorgvuldig om. Iedereen die hier werkt krijgt toegang tot bepaalde lagen in onze informatiesystemen. Je krijgt alleen de informatie die je nodig hebt voor je werk. Medewerkers die met bepaalde informatie niets te maken hebben kunnen daar ook niet bijkomen. Maar de ISO norm gaat ook over de fysieke beveiliging, de beveiliging van het pand. Bezoekers die in ons pand gaan rondlopen krijgen nu een pasje mee zodat we precies weten wie er aanwezig is”.