Header

Bijzondere boekpresentatie

alle actueel

Painted Wolves, a wild dog's life

Al jarenlang is Opmeer sponsor van het Painted Dog Conservation (PDC) Project in Zimbabwe. Dit in 1990 opgerichte PDC Project is gevestigd in Hwange National Park in Zimbabwe. Het project is van een kleinschalig initiatief uitgegroeid tot een grootschalig natuurbeschermingsproject met meer dan zestig lokale werknemers.

Het project

Met als motto ‘conservation through action and education’ heeft het project een breed georiënteerd programma met als doel de lokale bevolking te betrekken bij het streven om de Afrikaanse wilde hond, ook wel Painted Wolves genoemd, voor uitsterven te behoeden. En met succes want ondanks de economische en politieke problemen in het land is het aantal wilde honden in Zimbabwe sinds de oprichting van het project gestegen.

Indrukwekkend boek

Natuurfotograaf Nicholas Dyer (Nick) heeft het leven van deze dieren zes jaar lang op de voet gevolgd en vastgelegd. Dit heeft geresulteerd in een indrukwekkend boek vol verhalen en prachtige foto’s van de wilde honden. Het boek maakt deel uit van een campagne om het bewustzijn van de soort te vergroten en een beweging op te bouwen om de overleving van dit weinig bekende wezen op lange termijn te verzekeren.

Evenement boekpresentatie

Op 18 oktober jl. werd het prachtige boek gelanceerd tijdens een bijeenkomst bij Opmeer. De mensen die het Kickstarter project hebben gesteund met de koop van het boek en aanwezigheid bij het lanceermoment kregen een persoonlijke ontvangst door de twee makers van het boek. De avond werd een groot succes!

Uitgebreid artikel

In de nieuwe editie van ons magazine Opmerkelijk wordt uitgebreid aandacht besteed aan het project en boek van de Painted Wolves. Om dit volledige artikel met prachtige foto’s ook te kunnen lezen kunt u zich aanmelden voor het magazine. Wij sturen deze dan kosteloos naar u toe.

Zo bereiken wij samen uw doel. Op papier en in de praktijk.