Header

Dutch Design Week 2018

alle actueel

Creativiteit voor uitnodiging en ansichtkaarten

Evenals vorig jaar stond er ook dit jaar weer een bezoek aan de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven op de planning. Een mooi evenement om samen met relaties de nodige creativiteit te verkennen.

Brainstorm

Om onze relaties uit de wereld van design uit te nodigen startten onze creatieve geesten van de studio al vroeg met brainstormen. Vanuit het idee van de creatieve proeftuin ontstond al snel de associatie met het prikkelen van de zintuigen. Proeven van de creatieve branche. Verrast worden. Nieuwe belevenissen. Het opsnuiven van creativiteit voor een gezonde geest. Vitaminen. Proeven van design. Vitamine design. Dit alles gecombineerd leidde tot een verrassend en tegelijkertijd gezond en herkenbaar nieuw beeld: Vitamine D(esign).

Gratis ansichtkaarten versturen

Vanuit dit beeld werd de uitnodiging gerealiseerd. Daarnaast werden de diverse beelden doorgevoerd in drie verschillende ansichtkaarten. KVGO-leden worden namelijk elke DDW-editie uitgedaagd om een prachtig setje kaarten aan te leveren met een mooi, inspirerend en liefst verrassend ontwerp. Uitgevoerd met bijvoorbeeld speciale inkten, een fraaie veredelingstechniek of op bijzondere papiersoorten. Zodat bezoekers deze kaarten ter plaatse konden schrijven en gratis verzenden. En die uitdaging zijn wij natuurlijk graag aangegaan.

Grootste designevenement

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven dit negendaagse event plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers aan meer dan 300.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n 110 locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent.

Boy Opmeer geïnterviewd op de Dutch Design Week

Zo bereiken wij samen uw doel. Op papier en in de praktijk.