Header

Duurzaam met Olivijn

alle actueel

Opmeer duurzaam met Olivijn mineraal

Toen de nieuwbouw en de uitbreiding vorig jaar rond april werden opgeleverd, had Opmeer nog een klein probleem. De bomen op het parkeerterrein waren al uitgelopen, dus verplaatsen voor de herbestrating was uitgesloten. We besloten het uit te stellen tot eind van deze winter.

Hergebruik van de stenen stond voorop, maar om alles naar wens in te delen hadden we toch extra nieuwe stenen nodig. Dus op zoek naar duurzame steensoorten. We kwamen een wel heel bijzonder steen tegen. De steen Exclunatura heeft gerecycled beton als basis, met daarover een laag pure Olivijn. Olivijn is een mineraal dat CO2 aan de atmosfeer onttrekt. In contact met de luchtvochtigheid zet Olivijn Co2 om naar Magnesiumcarbonaat, een product dat plantengroei bevordert. De keuze voor de Exclunatura was toen snel gemaakt. Mét een heel mooi eindresultaat. Samen met onze zeven bomen, heeft Opmeer nu een maximaal CO2-reducerend parkeerterrein.

Climate Challange
De Nederlandse hoogleraar Olaf Schuiling (80) is bij de laatste 11 overgebleven in de Climate Challange van Richard Brandson. Met de inzet van Olivijn voor CO2 reductie in de wereld!

Altijd in beweging, reken op meer.