Header

Erica’s malse kippenpoten met gekruide maiskolven en gepofte aardappels uit de airfryer

alle actueel

Erica’s malse kippenpoten met gekruide maiskolven en gepofte aardappels uit de airfryer

Maak kennis met onze nieuwe collega Erica Kruijt die sinds april onze verkoop buitendienst versterkt. Vandaag deelt zij een lekker en makkelijk recept uit de Airfryer met ons; “Met de Airfryer kokkerellen is hartstikke leuk! Na een lange dag thuiswerken kun je met een Airfryer makkelijk en snel een lekkere maaltijd op tafel zetten voor je familie”. Geen inspiratie om te koken vanavond? Met Erica's recept heb je 'binnen no time' een lekkere maaltijd op tafel.

Ingredienten voor je maaltijd

4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels Ketjap Manis, 2 ruime eetlepels kipkruiden, 1 eetlepel knoflookpoeder

1 eetlepel sambal, 1 eetlepel Ras el Hanout , 1 theelepel honing, 4 kippenpoten, 2 maiskolven, aardappels

Ingredienten voor je knoflooksaus

4 eetlepels mayonaise , 4 eetlepels Griekse yoghurt (10% vet), 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie en bieslook naar smaak.

Voorbereiding:

Stap 1 maak de knoflooksaus

Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt tot een geheel. Pers de teentjes knoflook. Fruit de knoflook met de olijfolie aan en haal het van het vuur, voordat het bruin wordt. Meng de knoflook door de mayonaise en de yoghurt en voeg bieslook naar smaak toe. 

Stap 2 bereid je heerlijke maaltijd

Meng de olijfolie, ketjap, kipkruiden, knoflookpoeder en de sambal tot een geheel. Maak in de kippenpoten inkepingen, waarin je de marinade kan inwrijven. Smeer de marinade over de kippenpoten. Smeer de maiskolven in met honing en dep de maiskolven daarna in de Ras el Hanout kruiden. Wikkel de aardappels en de maiskolven in aluminiumfolie. 

Verwarm de airfryer voor op 175 graden. Leg de kippenpoten, maiskolven en aardappels in de airfryer en laat dit 25 minuten garen. Controleer hierna of de aardappels gaar zijn en klaar is Erica! 

Veel succes met het koken

Bij Opmeer zijn we met velen aan het thuiswerken en voor iedereen bereikbaar. Wij gaan alleen de deur uit voor het broodnodige. De productie gaat door in wisselende groepen en ook voor leveringen zijn wij geopend. Alles natuurlijk volgens strikte regels want bij Opmeer hechten we veel waarde aan de gezondheid van ons allemaal. 

Wij wensen je sterkte in deze bijzonder tijd en hopen dat je gezond blijft!

Zo bereiken wij samen uw doel. Op papier en in de praktijk.