Header

Het ultieme Vlietboek

alle actueel

Eerste exemplaar hét Vlietboek overhandigd

Je kunt rustig stellen dat burgemeester Tigelaar afgelopen zaterdag 15 september onder enthousiaste opkomst het ultieme Vlietboek in ontvangst heeft genomen.

Overhandiging van het boek aan burgemeester Tigelaar.

Als een van de oudste en meest drukbevaren trekvaarten in Zuid-Holland vormt de Vliet letterlijk en figuurlijk de verbindende factor tussen Leidschendam en Voorburg. Tijdens de uitreiking werd vol lof gesproken over dit wellicht nieuwe historische canon van Leidschendam-Voorburg.

De burgemeester aan het woord.

Het boek ‘De Vliet langs Leidschendam en Voorburg’ telt 352 bladzijden en vele honderden illustraties, waaronder als uitklapper de kaart uit 1556 van het Leidschendam-Voorburgse deel van de Vliet, getekend door landmeter Coenraet Oelensz. Tijdens ‘De Gouden Eeuw van de Vliet’, door Museum Swaensteyn en Huygens' Hofwijck georganiseerd, wordt dit niet eerder getoonde origineel (7,5 meter lang!) tot 2 december tentoongesteld. Op beide locaties is het Vlietboek te koop.

Binnenzijde van Het Vlietboek

Samen met same-d hebben wij de afgelopen maanden met veel plezier gewerkt aan de productie van dit omvangrijke overzicht. Voor de Historische Vereniging Voorburg (HVV) is deze uitgave een bijzondere parel, die hun 25-jarig jubileum extra glans geeft. 

Fotografie: Ronald Meekel

Zo bereiken wij samen uw doel. Op papier en in de praktijk.