Header

Persbericht

alle actueel

ISO 14001+ CO2 reductiemanagement niveau 1 en 2

Als eerste grafimediabedrijf in onze branche en als 2de organisatie in Nederland is Opmeer papier pixels projecten sinds oktober 2018 gecertificeerd voor het ISO 14001+ CO2 reductiemanagement niveau 1 & 2.

Voor ons is het een logisch vervolg op onze huidige certificering 14001 en onze CO2 neutrale productie, die vraagt om continue verbeteringen.

Ieder jaar monitoren we onze duurzame stappen, zoals het verlagen van onze CO2 footprint en het verbruik van onze energie. Het systeem van de Europese Energie Efficiency Directive (EED) helpt hierbij, door onder andere het volledige stroomverbruik in beeld te brengen. Tevens registreren wij alle resultaten in onze Milieubarometer en MVO Balans van Stimular.

Dankzij dit complete inzicht kunnen wij jaarlijks energiebesparende maatregelen doorvoeren. Ook al gebruiken wij groene stroom uit windenergie, onze CO2-voetafdruk kan nog steeds kleiner. Onze uiteindelijke CO2-uitstoot compenseren wij bij COOX4Climate, voor schonere lucht en behoud van bos in India. Onze prestaties publiceren wij ook volgend jaar weer transparant in een Duurzaamheidsverslag.

Samen met onze relaties gaan we voor duurzame resultaten en daar zijn wij trots op!

Zo bereiken wij samen uw doel. Op papier en in de praktijk.