Header

Opening tentoonstelling “Van Nelle’s Daglichtfabriek”

alle actueel

Opening tentoonstelling “Van Nelle’s Daglichtfabriek”

Naast dit al indrukwekkende industriële rijksmonument is het bezoekerscentrum van de Van Nelle fabriek nog levendiger gemaakt dankzij de semipermanente tentoonstelling ‘Van Nelle’s Daglichtfabriek’. Wethouder Langenberg heeft de tentoonstelling op dinsdag 19 december officieel geopend. Het idee/ontwerp is van curator Pieter Kuster en ontwerpster Danielle van der Waard. De coördinatie en realisatie voor het vullen, beplakken, plaatsen en ophangen van de frames en vitrines heeft OBT Opmeer onder handen genomen. 

De opbouw en uitvoering van dit project is een interessant proces geweest. Er zijn – ook letterlijk - veel handjes aan te pas gekomen. Het startte met een idee van curator Pieter Kuster, gevolgd door veel voorbereidend werk na de goedkeuring van het conceptontwerp. Om de juiste keuzes te kunnen maken, zijn in overleg met de ontwerpster Danielle van der Waard proeven op diverse materialen gemaakt. Door als gesprekpartners samen dezelfde taal te spreken, heeft het project geresulteerd in passende kwaliteit en een soepel verloop van de uitvoering.

Iedereen kan zich een voorstelling maken bij de risico’s die verbonden zijn aan het in en uit elkaar halen van deze kwetsbare frames en vitrines… Uiteindelijk staat nu alles gevuld, beplakt en brandschoon in de Van Nellefabriek te schitteren. Zonder onze zichtbare vingerafdrukken, maar wel met ons uitvoerende stempel.

Zo bereiken wij samen uw doel. Op papier en in de praktijk.