Header

Painted Wolves: The Story

alle actueel

Het unieke boek “Painted Wolves, a wild dog's life”

Na 6 jaar in een tent in Mana Pools National Park in Zimbabwe heeft natuurfotograaf Nicholas Dyer het in beeld brengen van het leven van een van de meest bedreigde diersoorten afgerond. De Painted Dogs ook wel Painted Wolves genoemd.

Het unieke boek “Painted Wolves, a wild dog's life” is gemaakt in samenwerking met Peter Blinston, natuurbeschermer en initiatiefnemer van het Painted Dog Conservation Project in Zimbabwe. Het leven van deze bijzondere diersoort, met fascinerende verhalen en meer dan 220 indrukwekkende foto’s, is op 312 oversized pagina’s weergegeven.

Sponsor

Al jarenlang is Opmeer sponsor van hetPainted Dog Conservation Project in Zimbabwe. In Mana Pools zaten Nicholas Dyer en Boy Opmeer naast elkaar in een strijd om de mooiste foto’s. Die kwamen natuurlijk van Nicholas en Boy besloot vervolgens een belangrijke bijdrage te leveren aan de totstandkoming van dit prachtige foto- en verhalenboek.

Het boek

In het kleurrijke boek wordt het leven van de wilde honden in beeld gebracht en krijg je inzicht in de bijzondere karakters van deze dieren. Het bevat verhalen van de mensen die elke dag doorbrengen in de nabijheid van deze wilde honden en van de helden die zich inzetten om de wilde honden te beschermen tegen uitsterven.

BBC serie

Het boek, dat momenteel wordt vervaardigd, zal verschijnen in dezelfde periode waarin de BBC met een nieuwe serie uitzendingen komt: BBC Dynasties. In deze nieuwe TV serie van David Attenborough worden de Painted Wolves aan de rand van de Zambezi River in Zimbabwe in beeld gebracht in “de meest kritieke periode in hun levens”.

Bestellen

Om als een van de eersten dit unieke boek in huis te hebben, is het boek te bestellen via de Kickstarter-campagne die op 4 september 2018 van start is gegaan. Check vooral de verschillende opties voor bestellen, waaronder een boek dat door beide schrijvers in jouw bijzijn gesigneerd wordt tijdens het launch-event in Den Haag.

Zo bereiken wij samen uw doel. Op papier en in de praktijk.