Header

Wonderlijk natuurlijk

alle actueel

Wonderlijk natuurlijke landschappen

“Een ode aan het Nederlandse landschap”, zo omschrijven de samenstellers het fotoboek ‘Wonderlijk Natuurlijk’. Het boek heeft een formaat van 50 bij 33 cm en telt 182 full colour foto’s van bijzondere plekken in Nederland.

Het fotoboek is een initiatief van prof. dr. Wim Turkenburg van het Copernicus Instituut van de Universiteit van Utrecht. Hij zag enkele jaren geleden de foto’s van een Amerikaanse fotograaf en raakte daardoor geïnspireerd. Ook de Nederlandse bossen, duinen en heidevelden verdienden zo’n boek, vond Turkenburg. Het boek moest een goed beeld geven van hoe rijk Nederland is aan verschillende landschappen zodat lezers beseffen dat deze gebieden het waard zijn om te beschermen. Vier jaar later is het een wonderlijke werkelijkheid. Volgens de fotografen Paul Ridderhof en Lucy Hooft is de opzet van Wim Turkenburg prima geslaagd. 

Ook de fotografen zelf werden aangenaam verrast door de schoonheid van het Nederlandse landschap. Paul Ridderhof fotografeerde bewust het hele jaar door, in weer en wind. “Juist de seizoenen maken het Nederlandse landschap tot wat het is.” Lucy Hooft: “Het landschap dat mij het meest verwonderd heeft? De Loonse en Drunense Duinen. De Sahara midden in Nederland. Schitterend!”

Altijd in beweging, reken op meer.