Header

Duurzaam

Duurzaam

CO2 neutraal

Wij hebben al zeer lage CO2 waarden, maar toch hebben wij ieder jaar weer de uitdaging deze waarden nog verder naar beneden te brengen. 

De uiteindelijke waarden compenseren wij om CO2 neutraal te kunnen produceren. Na vijf jaar lang gecompenseerd te hebben via het klimaatfonds Haaglanden, hebben wij nu gekozen voor het project ‘COOX4Climate’.  

De ontbossing is een van de grootste milieu- en klimaatproblemen van deze tijd. Bijna de helft van alle bossen op de aarde is al verdwenen. Dat heeft meerdere oorzaken. Zo koken 2,9 miljard mensen dagelijks op open vuur waarbij veel hout wordt verbrand. Daarnaast doen zij dat meestal binnenshuis waardoor slechte sociale omstandigheden, gezondheidsklachten en luchtvervuiling aan de orde van de dag zijn.

Cookstoves

Met dit bijzondere en eenvoudige kooktoestel is nog maar de helft van het hout nodig voor het bereiden van een maaltijd. Door een optimale verbranding ontstaat er meer warmte en een veel schonere verbranding. In Nederland zijn Cookstoves ook te koop als kooktoestel tijdens het kamperen. Onder het motto “Hier één, daar één” betaal je er altijd twee, waarbij de tweede wordt ingezet in de vele Cookstoves projecten die COOX4Climate realiseert.

COOX4Climate heeft projecten die bedrijven de mogelijkheid biedt om hun CO2-uitstoot te compenseren. Langlopende projecten hebben meetbaar bewezen dat de Cookstoves een succes zijn en dat het ontbossing tegen gaat en de roet uitstoot (Black Carbon) verminderd. Een Cookstove in een arm land bespaart jaarlijks gemiddeld net zoveel CO2-uitstoot als 10 zonnepanelen in Nederland.

COOX4Climate is officieel geaccrediteerd voor het compenseren van CO2 en wij dragen specifiek bij aan het “Chulika cookstoves Zuid India” project dat onder de Gold Standaard valt.

Met minder milieu belastend produceren, geven we onze kinderen een toekomt.