Header

Duurzaam

Duurzaam

MVO, kwaliteit en duurzaamheid

Voor Opmeer zijn onze 3 p’s - papier pixels projecten - onlosmakelijk verbonden met people, planet en profit. Om maatschappelijk verantwoord te kunnen ondernemen is onze focus altijd gericht op mens en milieu in combinatie met economische belangen.

Duurzaamheid en scherpe prijs

De optimale prijs/kwaliteit verhouding voor uw producten binnen de gestelde kaders hebben wij altijd in het vizier, en wij adviseren proactief over de laatste mogelijkheden. Wij zijn in staat om in te spelen op de laatste milieu inzichten en daarmee de kosten te blijven verlagen door minder chemie en minder stroom te verbruiken. Ook het voorkomen van onnodige verspilling van drukwerk staat hoog op onze agenda. In gesprek blijven en deelnemen aan kenniskringen en themasessies op het gebied van MVO en duurzaamheid zijn daarbij een vast onderdeel van ons beleid.

CO2 Reductiemanagement

Al jaren lopen wij voorop met het verduurzamen van onze organisatie en onze producten, met als doel om nog heel lang op dezelfde manier als nu van onze aarde te kunnen genieten. Wij zijn er dan ook trots op dat wij als eerste in onze branche en als tweede organisatie in Nederland, zijn gecertificeerd voor het ISO 14001+ CO2Reductiemanagement, niveau 1 & 2. Deze uitbreiding van ons milieucertificaat heeft voornamelijk te maken met goed energiebeheer. Dit is in beeld gebracht met behulp van het Europese EED-systeem (Energy Efficiency Directive) waarmee wij nu nog beter kunnen sturen op energieverbruik. Dankzij dit verbeterde inzicht kunnen wij jaarlijks energiebesparende maatregelen doorvoeren en het resultaat vindt u terug in ons OBT Duurzaamheidsverslag. Zo kunnen wij ieder jaar onze CO2-voetafdruk verder verkleinen. 

Social Return

Daarbij zetten wij ons middels diverse Social Return projecten in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij bieden hen werkplekken en stagemogelijkheden, variërend van snuffel- en project- tot volledige opleidingsstages. Dit geldt ook voor jongeren, die wij op deze manier optimaal toegang willen geven tot de grafische industrie. Opvolgend wordt dankzij een praktijkgerichte invulling de kans voor het vinden van een passende baan voor hen daadwerkelijk vergroot.

Met minder milieu belastend produceren, geven we onze kinderen een toekomt.