Header

Duurzaam

Duurzaam

PEFC en FSC papier

Papier uit het Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC™) is gelijk aan papier met het FSC®-keurmerk. 

Alleen is PEFC™ ontstaan vanuit Europese papierleveranciers en niet, zoals FSC®, ook gericht op andere houtproducten (buiten papier).

FSC® en PEFC™ bevorderen de groei van duurzaam beheerde bossen en stimuleren bovendien de vraag naar producten uit deze bossen. Beide systemen dragen bij aan de opkomst van duurzaam beheerde gecertificeerde bossen en de verschillen tussen de systemen zijn marginaal. Een bosbeheerder heeft hiermee wel een keuze en daarnaast houden beide systemen elkaar scherp.

Onze wereld bestaat voor 31% uit bossen, 400 miljoen hectare daarvan is gecertificeerd. Dat lijkt veel, maar het is nog geen 10% van het wereldbosareaal. We adviseren onze relaties om voor verantwoorde producten te kiezen. Met onze certificaten voor beide systemen, kunnen we een bijdrage leveren aan verantwoord bosbeheer. Met de keuze voor deze papiersoorten en het plaatsen van het PEFC™- of FSC® logo op uw drukwerk, draagt u ook bij aan de bewustwording en de vraag naar producten uit deze duurzaam beheerde bossen.

Met minder milieu belastend produceren, geven we onze kinderen een toekomt.