web analytics

Geschiedenis

Het was 1969 toen Jan en Ine Opmeer een drukkerij begonnen in hun garage in den Haag. Al snel werd de ruimte te klein en verhuisden ze naar een parterrewoning met winkelruimte. Daar, op de hoek van de Marconistraat en de Edisonstraat werd nog gewerkt met de bekende loden letters. Eind jaren zeventig kocht Opmeer haar eerste offsetdrukpers. De zaken gingen goed, het bedrijf groeide naar vijftien medewerkers. Steeds meer naastgelegen panden werden aan het bedrijf toegevoegd. Zoon Boy kwam in 1979 in de zaak werken en zijn broer Tony volgde in 1986. Toen een jaar later vader Opmeer plotseling op 53-jarige leeftijd overleed, twijfelden Ine, Boy en Tony niet. Het bedrijf waar zij allen zo trots op waren, moest doorgaan.

De huisvesting vormt een terugkomende uitdaging. Ook de zeven panden aan de Marconistraat werden te klein. Opmeer was toe aan een eigen nieuwbouwpand. In 1990 betrok de drukkerij een pand van 1.500 m2 aan de Kerketuinenweg. Dit pand is continu uitgebreid, naar uiteindelijk 4.500 m2 in 2011.

Het bedrijf is altijd vooruitstrevend en innovatief. In 1998 stapte Opmeer Drukkerij als eerste in Nederland over op computer to plate, ofwel een volledig gedigitaliseerd proces. Zowel het kwaliteitscertificaat ISO 9001, als het milieucertificaat ISO 14001 als het kleurcertificaat ISO 12647 zijn al enige jaren in huis en worden jaarlijks getoetst aan de huidige eisen. Het aantal collega’s groeide naar ruim 50 medewerkers. Maar de sfeer van het familiebedrijf is nog altijd voelbaar. In de manier waarop ze met elkaar en hun klanten omgaan: persoonlijk en betrokken.