Header

Over Opmeer

Over Opmeer

Sponsoring

Opmeer wil graag een bijdrage leveren aan de natuur en onze samenleving en goede initiatieven ondersteunen.

Bedreigde diersoorten staan daarbij centraal, als behoud van onze kwetsbare natuur. Naast een directe bijdrage steunt Opmeer in diverse andere vormen goede doelen, charitatieve instellingen, natuur & milieuorganisaties en kunst & cultuurinstellingen, waarvan onderstaande projecten en initiatieven enkele voorbeelden zijn. 

Wilde Honden project in Zimbabwe

Al jarenlang is Opmeer sponsor van het Painted Dog Conservation (PDC) Project in Zimbabwe, gevestigd in Hwange National Park. Het project is van een kleinschalig initiatief uitgegroeid tot een groot natuurbeschermingsproject met meer dan zestig lokale werknemers. Onder het motto ‘conservation through action and education’ heeft het project een breed georiënteerd programma met als doel de lokale bevolking te betrekken bij het streven om de Afrikaanse wilde hond, ook wel Painted Wolves genoemd, voor uitsterven te behoeden. En met succes, want ondanks de economische en politieke problemen in het land is het aantal wilde honden in Zimbabwe sinds de oprichting van het project gestegen.

Preventiepartner voor de Hartstichting

Helaas hebben we binnen Opmeer zelf al enkele malen meegemaakt hoe plotseling hartfalen eenieder kan overkomen. Waar we de mogelijkheid hebben, steunen wij daarom de Hartstichting. De Hartstichting maakt mensen bewust van de risicofactoren voor hart- en vaatziekten (zoals hoge bloeddruk en hoog cholesterol) en spoort mensen met een hoog risico op. Als Preventiepartner van de Hartstichting steunen wij de diverse onderzoeken op dit gebied.

Partner van The Boost Flanderijn Foundation

Voor net afgestudeerden blijkt het in de praktijk niet altijd vanzelfsprekend om aansluiting te vinden met de arbeidsmarkt. Daarom draagt Opmeer - naast het bieden van stageplaatsen - bij aan The Boost van de Flanderijn Foundation. Dankzij deze praktijkgerichte invulling wordt de kans voor het vinden van een passende baan voor hen daadwerkelijk vergroot. 

AmbuSkaters voor KIKA

Kinderen gun je alleen maar alle goeds. Leed wil je waar mogelijk het liefste voorkomen. Daarom steunen wij vanuit Opmeer sinds jaren de AmbuSkaters. Deze Haagse ambulance-kanjers skaten in hun vrije tijd voor KIKA, de stichting die zich als doel stelt de kans op genezing van kinderkanker zo groot mogelijk te maken. 

Ecomare dierenopvang op Texel

Jonge en zieke zeehonden, vogels die onder de olie zitten, eendenkuikens die hun moeder zijn kwijtgeraakt... In de opvang van Ecomare krijgen ze de professionele zorg die ze nodig hebben. Onze steun voor deze kwetsbare natuur dicht bij huis gaat onverminderd door. 

Betrouwbaar, betrokken en volledig.