Brochure

Wat is een brochure?

Een brochure bestaat uit 8 of meer pagina’s die in een geniete of gelijmde vorm worden gebonden. Het bevat uitgebreidere informatie en biedt meer ruimte voor tekst, afbeeldingen en grafische elementen dan een standaard folder. 

Brochures kunnen in verschillende formaten voorkomen, zoals een standaard A4 of A5 of helemaal op maat, en worden gebruikt om een breed scala aan informatie te presenteren. Bij het maken van een brochure houd je er rekening mee dat het aantal pagina’s een veelvoud van vier is.

Wanneer kies je voor een brochure?

  • Uitgebreide informatie: Brochures worden gebruikt wanneer er behoefte is aan gedetailleerde informatie over een product, dienst, programma of organisatie. In tegenstelling tot folders, die vaak beknopt zijn, bieden brochures meer ruimte om complexe informatie te presenteren en uit te leggen.
  • Productcatalogi: Als je meerdere producten of diensten aanbiedt, kan je een productcatalogus in de vorm van een brochure gebruiken om een compleet overzicht van je assortiment te geven.
  • Presentaties en evenementen: Bij conferenties, beurzen of zakelijke evenementen kunnen brochures worden uitgedeeld als informatieve hand-outs, om bezoekers te voorzien van achtergrondinformatie over je bedrijf, producten en diensten.
  • Educatieve doeleinden: Brochures kunnen worden gebruikt voor educatieve doeleinden, zoals het verstrekken van instructies, het uitleggen van complexe processen of het delen van onderzoeksinformatie.
  • Toerisme en reizen: Reisbureaus en toerisme-organisaties gebruiken brochures om bestemmingen, accommodaties, reispakketten en activiteiten te promoten.
  • Non-profitorganisaties: Goede doelen en non-profitorganisaties gebruiken brochures om hun missie, programma’s en impact te communiceren, om donateurs en supporters te werven.
  • Verkoopondersteuning: Brochures kunnen een effectief hulpmiddel zijn voor verkoopmedewerkers om potentiële klanten te overtuigen en te informeren over de voordelen van je product of dienst.

Brochures zijn nuttig wanneer er behoefte is aan gestructureerde en uitgebreide communicatie in een professionele uitstraling. Ze kunnen een waardevol onderdeel zijn van je marketing & communicatieplan en crossmediamix.

Onze studio oOdesign kan je hierbij een handje helpen. Wij zorgen voor zowel het ontwerp als de complete opmaak, geschikt voor print- en drukwerk alsook digitale/ online publicaties.
Wij geven advies over papiersoort, bindwijze en omslag. Samen maken we de keuze voor een pakkend eindresultaat.
Voor het juiste verwachtingspatroon is het maken van een dummy en definitieve (druk)proef een must. Wij helpen met de huisstijlbewaking. Alles moet van A tot Z kloppen.
Een brochure kan naast offline (drukwerk) ook online (interactieve pdf) door ons worden uitgeleverd. Op voorhand bespreken we alle wensen voor het complete resultaat.

Meer info en advies? We maken ook graag een persoonlijke afspraak.