Nieuws

Duurzame samenwerking met VNO-NCW 

Zoals bekend is duurzaamheid bij Opmeer een belangrijk speerpunt. De laatste innovaties op het gebied van onder meer recycled papier, bio-inkten en inkjet op waterbasis passen wij graag direct in de praktijk toe. Een mooi voorbeeld hiervan is onze duurzame samenwerking met VNO-NCW, waarvoor wij onlangs een magazine over duurzaamheid hebben geproduceerd. Het magazine is namelijk gemaakt van suikerbietenpulppapier, dat is vervaardigd bij papierfabriek Crown Van Gelder in Velsen-Noord. 

Voor dit papier is restafval van een hele andere productiestroom gebruikt als ‘nieuwe’ grondstof. In dit geval suikerbietenpulp, een agrarische reststroom van de Cosun suikerfabriek in Dinteloord. In combinatie met onder meer het speciaal ontwikkelde maalproces en korte transportafstanden is de ecologische voetafdruk van suikerbietenpulppapier zo’n 16% lager dan die van standaard offsetpapier.

De oplage van het magazine is bij ons gedrukt met bio inkten. Naast het gebruik van duurzame grondstoffen dragen zo ook onze korte productielijnen direct bij aan een logistiek duurzaam proces. Zo helpen wij onze opdrachtgevers van A tot Z aantoonbaar duurzaam te communiceren, met een CO-neutraal eindresultaat. 

Meer lezen over dit duurzame magazine ? Klik dan hier.

Voor meer nieuws, klik dan hier.