Nieuws

Een lofzang over creatieve samenwerking

Laatst produceerden wij een heel bijzonder boek in opdracht van De Gustav Mahler Stichting Nederland, namelijk de bundeling van de briefwisseling tussen Alma Mahler en uitgever Allert de Lange.

De briefwisselingen werden bestudeerd en gebundeld door o.a. musicologe Eveline Nikkels, een kenner van de Mahler-familie en de muziek van Gustav Mahler en voorzitter van de Gustav Mahler Stichting Nederland. In het verleden hebben we ook de eer gehad om een hele mooie uitgave voor de Gustav Mahler Stichting te produceren; namelijk een facsimile van Der Abschied uit Mahlers Das Lied von der Erde. 

Volgens Eveline was de keuze voor Opmeer snel gemaakt toen het plan rees om een uitgave voor te bereiden over dit spannende onderwerp. “Een goede samenwerking met ordermanager Peter Bruggeman was er al, maar vooral het creatieve pad dat ik samen met vormgever Tom Twijnstra ging bewandelen, was een groot genoegen. Met engelengeduld, maar ook heel snel, vlogen de aanpassingen over de mail”, vertelt Eveline.

Ze omschrijft vooral de cover van het boek als een lust voor het oog, die veel mensen over de streep trekt in het binnen- en buitenland. 

Het boek ‘Briefwechsel Alma Mahler-Allert de Lange Verlag’ is te bestellen via: info@gustavmahlerstichting.nl

Contact

Wil je meer weten?

Wil je meer informatie over dit specifieke nieuwsbericht? Of heb je een andere vraag?
Bel ons op 070 – 2800 800 of mail ons op info@opmeerbv.nl

Contact