Nieuws

Krachtenbundeling met Wedding Nederland

“Bijzonder papier is een blijvende herinnering”
Krachtenbundeling met Wedding Nederland

Persoonlijk en samen zijn twee belangrijke kernwaarden van onze organisatie. Zo ook van Wedding Nederland (Harderwijk). Al sinds 1844 werkt Wedding met vakmanschap, aandacht en veel plezier voor hun relaties. Kwaliteit, bereikbaarheid en toegankelijkheid zijn de begrippen waarmee zij zich voor hen onderscheiden. In de zoektocht naar een partner aan de productiekant die aansloot bij deze filosofie, stuitte Wedding eigenaresse Carin Wormsbecher via een wederzijdse relatie op Marco van der Krogt.

De ontmoeting tussen Carin en Marco heeft ertoe geleid dat Wedding vanaf 1 januari 2023 de krachten heeft gebundeld met Opmeer en De Bink. Van oorsprong een offsetdrukkerij en uitgeverij, heeft Wedding zich de laatste jaren steeds meer als een grafisch advies – en productiebureau ontwikkeld. Met een sterke focus op printing on demand diensten en het managen van grote projecten voor met name de lokale markt. Met deze integratie breiden wij samen onze kennis, machinepark en digitale diensten verder uit en zien we kansen om onze klanten een breder pakket van producten en diensten aan te bieden.

Marco van der Krogt: “Net zoals Opmeer en De Bink is Wedding ervan overtuigd dat naast de toenemende digitalisering de vaste waarde van papier blijft bestaan, met een eigen beleving en belangrijke meerwaarde. Onze integratie zorgt ervoor dat wij de beste combinatie van het fysieke én het digitale product kunnen aanbieden.”

“Papier is daarbij niet enkel een voorwerp dat we verbruiken”, vervolgt Marco. “Papier kan én moet ook een beleving zijn, een meerwaarde hebben. Denk aan een geboortekaartje, een trouwkaart, maar ook een goed boek dat je in vervoering brengt. Het draait voor ons niet om het vérbruik, maar juist het gébruik van papier.” Carin vult aan dat het bewezen is dat informatie bovendien 30% beter wordt opgenomen van papier dan van een scherm. Een belangrijk gegeven, waarmee onder meer scholen en overheden hun voordeel kunnen doen.

De – duurzame – productie zal na volledige integratie grotendeels plaatsvinden in Leiden en Den Haag. Wedding Nederland in Harderwijk blijft het kloppend, creatief hart van de organisatie en legt de nadruk op de uitgeverskant. Carin: “Winst is geen drijfveer, een tevreden klant die wij van A tot Z bedienen is dat wel. Marketing, ontwerp, opslag, distributie: we kunnen nu alles aanbieden dankzij onze gebundelde krachten ”

Samen gaan we er bovenal voor zorgen dat onze klanten zich “bijzonder papier blijven herinneren”.