Client case

Natuurlijke signing voor MBO College Amstelland

Het overbrengen van een boodschap begint met een idee, dat vervolgens moet worden omgezet in een diversiteit aan online en offline communicatiemiddelen. De mogelijkheden zijn hierbij zo uitgebreid, dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuzes te maken. Hiervoor trok MBO College Amstelland bij Opmeer aan de bel.

De opdracht

MBO College Amstelland in Amstelveen maakt onderdeel uit van ROC Amsterdam en Flevoland en is een kleine moderne school voor studenten met ambitie. Hun opleidingen richten zich op studenten die willen doorstromen naar het hoger beroepsonderwijs (hbo).

Onze studio kreeg de opdracht om hen te adviseren en te ontzorgen bij het uitwerken van een concept voor de signing in het schoolgebouw. Een van de vraagstukken was hoe zij het beste de routing binnen het college konden inrichten. Het doel was om de (nieuwe) studenten zo goed mogelijk door het pand te leiden, naar de verschillende locaties en voorlichtingsruimtes.

Een creatief concept

Voor de signing heeft onze studio een creatief concept bedacht dat goed in de smaak viel. Voor het college speelt de – uitstraling van – natuur een essentiële rol. De school is gevestigd in een bosrijke omgeving en zij wilden graag de natuur van buiten naar binnen halen.

Om deze groene verbinding in de school te creëren, is de signing hierop afgestemd. Door te werken met houten bewegwijzering en dito klokken is de uitstraling duurzaam en natuurlijk, passend bij de locatie. Studenten zien nu ook in één oogopslag wat een groot en divers aanbod aan opleidingen op het college te volgen is. Een mooie bijkomstigheid.

Uitwerking

Na een aantal gesprekken en brainstormsessies heeft onze studio het concept tot een volledige projecthuisstijl uitgewerkt. Deze is gepresenteerd in een handgemaakt en handgebonden conceptboek en na de enthousiaste ontvangst verder ontwikkeld. De studio heeft het idee tot in detail uitgewerkt en ervoor gezorgd dat het concept volledig in alle signing middelen is doorgevoerd. Alles is van A tot Z door Opmeer verzorgd en vervolgens bij het college geleverd en ingericht.

Blije klanten dankzij kwaliteit, service en creatieve ideeën!

Naar aanleiding van onze succesvolle samenwerking met MBO College Amstelland hebben we ook voor ROC Flevoland de signing mogen verzorgen.

Contact

Wil je meer weten?

Wil je meer informatie over deze specifieke case? Of heb je een andere vraag?

Bel ons op 070 – 2800 800 of stuur ons een mail via info@opmeerbv.nl

Contact