Client case

Netwerkspel Common Eye

Al enige tijd had Common Eye het plan om hun kennis en gedachtegoed ten aanzien van samenwerken in netwerken te vertalen naar een werkbare vorm om tijdens trainingen, workshops en masterclasses te gebruiken. Hun ideeën voor het zelf te ontwikkelen spel deelden zij met ontwerpbureau same-d en Opmeer papier pixels projecten. Hiermee was de volgende stap naar een concreet product gezet.

De aanpak

Inhoudelijk was er dankzij de ideeën en gestructureerde denkbeelden van Common Eye veel informatie beschikbaar. Hoe ga je vervolgens al die informatie omzetten in een concreet, goed werkend product? Op basis van de opgedane ervaringen met spellen heeft Opmeer samen met same-d een eerste opzet voor het Netwerkspel uitgewerkt. Het spel kreeg letterlijk vorm door het aanbieden van relevante voorbeelden en fysieke modellen. Hieraan werd een compleet kostenplaatje inclusief planning gekoppeld. Zo kon direct worden geschakeld en werd snel een definitieve beslissing over de uiteindelijke uitvoering genomen.

Het resultaat

In de vorm van een duurzaam en stevig kartonnen bordspel, grote spelkaarten, en voorgestanste kartonnen fiches zijn sprekende illustraties en heldere teksten verwerkt. Samen met de handleiding als brochure en twee dobbelstenen worden zij aangeboden in een handzame doos. De speldoos is zo gemaakt dat ook het al eerder uitgebrachte boek ‘Organiseren in en met netwerken’ erbij in past. Middels het bordspel met vragen, stellingen en opdrachten worden duo’s en groepen uitgedaagd om na te denken over het organiseren in en met netwerken. Common Eye is trots op dit geheel zelf ontwikkelde spel. Het Netwerkspel draag direct bij aan het tastbaar overbrengen van hun expertise. 

Wil je meer weten over het spel en hoe je het kunt gebruiken? Kijk dan op Common Eye of neem contact met hen op.

Contact

Wil je meer weten?

Wil je meer informatie over deze specifieke case? Of heb je een andere vraag?

Bel ons op 070 – 2800 800 of stuur ons een mail via info@opmeerbv.nl

Contact