Client case

Ontwikkelen Nieuwe huisstijl Vastgoed Belang

De vraag

Vastgoed Belang is een vereniging die opkomt voor de belangen van hun leden. Om aan hun leden kenbaar te maken wat de voordelen zijn van het lidmaatschap, willen ze graag hun communicatiepakket uitbreiden met een infographic, geheel op basis van hun huidige huisstijl.

De aanpak

Na een aantal contactmomenten tussen de klant en onze studio hebben we samen de kernwaarden en bouwstenen van de vereniging belicht. Bij onze eerste stijlideeën kwamen we tot de conclusie dat Vastgoed Belang op zoek was naar een modernere uitstraling die niet direct kon worden bereikt met hun huidige huisstijl. Vanuit onze studio is als eerste alternatief een stijl bedacht met een uitbreiding van hun huidige kleurenpalet. Tijdens dit proces is bij Vastgoed Belang het besef gekomen dat een geheel nieuwe huisstijl ontwikkeling wenselijk en noodzakelijk was. Via een brainstormsessie heeft onze studio een goed beeld gekregen van wat hun wensen zijn.

Het resultaat 

De eerste vraag voor het vormgeven van een infographic hebben we in goed overleg geparkeerd. We zijn gestart met een offerte en planning voor de ontwikkeling van een compleet nieuwe huisstijl. Vervolgens hebben wij een eerste ontwerpvoorstel gepresenteerd aan een team van beslissers. Na een aantal vervolgsessies met aanscherpingen is uiteindelijk de nieuwe huisstijl definitief ontwikkeld: logo, kleurenpalet, typografie, illustratie- en iconenstijl. Deze corporate identiteit hebben we vastgelegd in een digitaal huisstijlhandboek ‘De stijl van het Huis’. Nu de nieuwe huisstijl gereed is, zijn we de corporate communicatiemiddelen gaan ontwikkelen zoals briefpapier, enveloppen, visitekaartjes, presentatiemappen en rollup banners. Na de definitieve lancering van de nieuwe huisstijl staan de overige communicatiemiddelen op de planning om uit te werken, zoals de eerder gevraagde infographic.

Een greep uit de ontwikkelde producten voor de nieuwe huisstijl van Vastgoed Belang vind je op oodesign terug.

Contact

Wil je meer weten?

Wil je meer informatie over het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl ? Of heb je een andere vraag?

Bel ons op 070 – 2800 800 of stuur ons een mail via info@opmeerbv.nl

Contact