Client case

Promotiemiddel Amsterdam-Noord

De vraag

Om Stadsdeel Noord van de Gemeente Amsterdam te promoten is aan ons gevraagd om een communicatiemiddel te ontwikkelen dat bedoeld is om toeristen, bezoekers en nieuwe inwoners te informeren over dit gedeelte van de stad. Er wordt gedacht aan een plattegrond die handzaam is qua formaat, kleurrijk is qua uitstraling en een goed beeld geeft van alle toppunten in dit stadsdeel. Dit communicatiemiddel dient zowel te worden vormgegeven als te worden gedrukt op papier.

De aanpak

Om de handzaamheid en overzichtelijkheid te waarborgen is door Opmeer geadviseerd om een Z-card vorm te geven. Deze tot A6 formaat gevouwen kaart is met een stevig voor- en achterplat gemakkelijk mee te nemen in de binnenzak. Bij het in één beweging uitvouwen heeft de Z-card een paginaformaat van 78x108mm waar aan de ene zijde een grote plattegrond zichtbaar is. De andere zijde geeft een mooi overzicht en duidelijke weergave van alle bezienswaardigheden in de stad.

Resultaat

Door goed overleg tussen onze studio en de klant is uiteindelijk een mooie vormgeving tot stand gekomen met foto’s, teksten en iconen. Deze praktische en prettig leesbare Z-card is op duurzame wijze en CO2 neutraal geproduceerd in offset kwaliteit, en uitstekend geschikt om toeristen en andere geïnteresseerden een beleving te geven over dit gedeelte van de stad.

Contact

Wil je meer weten?

Wil je meer informatie over deze specifieke case? Of heb je een andere vraag?

Bel ons op 070 – 2800 800 of stuur ons een mail via info@opmeerbv.nl

Contact