Magazines

Een magazine of tijdschrift is een periodieke publicatie die per uitgave bestaat uit een bundeling van artikelen, met specifieke thema’s en gerelateerde onderwerpen. Naast de verkoop van tijdschriften worden relatiemagazines vaak gratis uitgereikt, voor het vergroten van de klantenbinding. Ze worden uitgegeven op papier (drukwerk) en/of (in een andere vorm) digitaal gepubliceerd. 

Bij Opmeer zetten wij onze ruime ervaring graag in om je bij dit proces te helpen. 

Waarom kies je voor een magazine ?

Een tijdschrift is een medium waar je de tijd voor neemt. Het creëert een moment van rust en aandacht. Je kan met een tijdschrift klanten inspireren, of moeilijke zaken op een luchtigere manier uitleggen en overbrengen.

Gedrukt of digitaal

Het uitgeven van een tijdschrift kan zowel digitaal als in druk. Beiden hebben hun voor- en nadelen. Als bedrijf kies je de combi of datgene wat het beste past bij je (potentiële) klanten en lezers. Hoewel fysiek uitgeven wel een aanrader is, hoeft het bij een hightechbedrijf niet per se logisch te zijn om hiervoor te kiezen.

Een gedrukt magazine heeft een chique, professionele uitstraling. Je kan bij Opmeer zelf de kwaliteit van het papier en de bindwijze kiezen. Samen met andere toepassingen kan je het magazine luxer maken of juist simpel houden. Het is zonder meer het visitekaartje van je bedrijf in een eigen inspirerende vorm.

Wat heeft een magazine in ieder geval nodig?

  • Een pakkende cover 
  • Een eigen stijl 
  • Herkenbare elementen in tekst en beeld
  • Unieke beelden of illustraties

In een digitaal magazine kan je lezers door laten klikken naar je website. In een gedrukt magazine is de QR-code een eenvoudige verbinding met online. Dus zowel in gedrukte als digitale vorm zijn er mogelijkheden voor het creëren van directe interactie met de lezer.

Wij helpen je graag verder! Check ons stappenplan:

Welke doelgroepen wil je bereiken met je magazine? Zijn de onderwerpen in je magazine daadwerkelijk aantrekkelijk voor jouw lezersgroep? De antwoorden bepalen de definitieve inhoud en de vertaling naar het ontwerp.
Dit zijn vragen die je moet stellen voor je met het ontwerp begint en het inhoud maakt. Met de antwoorden op de bovenste vragen kan je sneller een richting zoeken waar je naartoe wilt.
De uiteindelijke opmaak lever je aan in pdf-formaat of InDesign. Zorg ervoor dat de pagina’s op volgorde staan. Hulp nodig bij vormgeving en opmaak? Onze studio oOdesign staat voor je klaar!
Voor het juiste verwachtingspatroon is het maken van een dummy en definitieve (druk)proef een must. Wij helpen met de huisstijlbewaking. Alles moet van A tot Z kloppen.
Wij hanteren een vaste procedure voor juist versiebeheer. Belangrijk voor de nodige aanpassingen en wijzigingen die plaatsvinden (wie, wat, wanneer).
Zowel over technische uitvoerbaarheid als bijbehorende doorlooptijden geven wij helder en proactief advies. Wij helpen je graag met beschikbare papiersoorten, bindwijze en duurzame alternatieven. Hoe eerder hoe beter, zodat het benodigde materiaal en productieruimte op voorhand is gereserveerd.
De complete oplage in 1 keer verzonden of alvast een deellevering op een specifieke locatie? Met ons eigen duurzame vervoer helpen wij je met tijdige leveringen, zowel in Nederland als daarbuiten.

Meer info en advies? We maken ook graag een persoonlijke afspraak.