Duurzaamheid

CO2 neutrale productie

Papier draagt maximaal bij aan een circulaire economie, maar ook digitale uitingen kunnen verantwoord worden ingezet.

Met gezond verstand, het maken van de juiste keuzes en kritisch blijven kijken naar onze dagelijkse werkzaamheden dragen wij samen met jou ons steentje bij aan een duurzame en circulaire samenleving. Onze CO2 neutrale productie is daarvan de basis en onze certificeringen houden ons innovatief en scherp.

Inkjet productie (2021)

Het produceren van drukwerk met inkjet heeft veel milieuvoordelen en een uitmuntende kwaliteit!

Groene stroom

Opmeer draait al vele jaren op groene stroom van windmolens en reduceert ieder jaar haar verbruik.

Chemievrije Platen

De platen worden met een warmtelaser voorzien van beeld en daarna direct op de pers verwerkt.

Bio inkt

Al onze producties drukken wij met bio-inkten op basis van lijnzaadolie of met inkt op waterbasis (inkjet).

Folie en Bio folie

Standaard gebruiken wij een semi transparante folie gemaakt van rietsuiker voor onze mailings.

Elektrisch rijden

Naast elektrische auto’s hebben we een groot aantal hybride auto’s rijden. Ook ons interne transport is elektrisch.

DUURZAAMHEIDSVERSLAG

Ieder jaar nieuwe doelstellingen

Duurzaam drukken en een duurzame productieoplossing bieden is een vast onderdeel van onze werkwijze, vanaf de aanvang van de opdracht tot aan de levering van het eindproduct. Sinds 2009 hebben wij binnen OBT onze doelstellingen en resultaten op dit gebied gebundeld in een Duurzaamheidsverslag.

Jaarverslag 2020
OPMEER’S DUURZAME BIJDRAGE

Samen kom je verder en daarom ondersteunen wij initiatieven voor het behoud van de natuur en voor een betere samenleving.

Duurzame bijdragen

Opmeer wil graag een bijdrage leveren aan de natuur en onze samenleving en goede initiatieven ondersteunen. Bedreigde diersoorten staan daarbij centraal, als behoud van onze kwetsbare natuur. Naast een directe bijdrage steunt Opmeer in diverse andere vormen goede doelen, charitatieve instellingen, natuur & milieuorganisaties en kunst & cultuurinstellingen, waarvan onderstaande projecten en initiatieven enkele voorbeelden zijn.

Wilde Honden project in Zimbabwe

Al meer dan 15 jaar is Opmeer sponsor van het Painted Dog Conservation (PDC) Project in Zimbabwe, gevestigd in Hwange National Park. Het project is van een kleinschalig initiatief uitgegroeid tot een groot natuurbeschermingsproject met meer dan zestig lokale werknemers. 

Preventiepartner voor de Hartstichting

Helaas hebben we binnen Opmeer zelf al enkele malen meegemaakt hoe plotseling hartfalen eenieder kan overkomen. Waar we de mogelijkheid hebben, steunen wij daarom de Hartstichting. Door de inzet van deze stichting worden mensen getraind en AED’s zijn nu overal te vinden. Dat red mensenlevens!

Partner van The Boost Flanderijn Foundation

Voor net afgestudeerden blijkt het in de praktijk niet altijd vanzelfsprekend om aansluiting te vinden met de arbeidsmarkt. Dankzij deze praktijkgerichte invulling wordt de kans voor het vinden van een passende baan voor hen daadwerkelijk vergroot. 

AmbuSkaters voor KIKA

Kinderen gun je alleen maar alle goeds. Leed wil je waar mogelijk het liefste voorkomen. Deze Haagse ambulance-kanjers skaten in hun vrije tijd voor KIKA, de stichting die zich als doel stelt de kans op genezing van kinderkanker zo groot mogelijk te maken. 

Ecomare dierenopvang op Texel

Jonge en zieke zeehonden, vogels die onder de olie zitten, eendenkuikens die hun moeder zijn kwijtgeraakt… In de opvang van Ecomare krijgen ze de professionele zorg die ze nodig hebben. Onze steun voor deze kwetsbare natuur dichtbij huis gaat onverminderd door. 

EEN CIRCULAIRE ECONOMIE

Bijna 90% van ons papier wordt gerecycled

De bomen komen van gecontroleerde bosbouw en 87% van ons papier wordt zeven keer gerecycled. Dat maakt papier een super circulair product.

Meer weten?

Scroll