Client case

Kookboek Amsterdam aan tafel

Ter ere van de 30-jarige verjaardag van de Stadspas van Amsterdam is dit omvangrijke kookboek Amsterdam aan tafel ontwikkelt, dat op 1 september 2019 aan alle Stadspashouders is uitgereikt. Hiermee kan iedereen met betaalbare ingrediënten en zonder veel gedoe een heerlijke gezonde maaltijd op tafel zetten.

Vanaf de start van de productie was er een nauwe samenwerking met het projectteam van de Stadspas, de vormgeefster en OBT Opmeer. Als het gaat om boeken drukken zijn er meerdere technische aspecten waarmee je rekening moet houden voor een optimaal eindresultaat. Ons drukwerkadvies omvatte daardoor meerdere aandachtspunten.

Bij de start van deze drukwerk productie lag de focus op de lithografie van het fotomateriaal. Onze studio heeft hiervoor advies gegeven en de definitieve uitvoering verzorgd. Aan de hand van drukproeven hebben we het drukresultaat voorspelbaar gemaakt. Denk daarbij ook aan het checken van afbeeldingen die doorlopen in de rug. Bij de technische opmaak van de pagina’s wordt hiermee rekening gehouden, waarbij het essentieel is om te weten op welke wijze het boek uiteindelijk wordt gebonden.

Om het openliggen van het kookboek te bevorderen – 432 pagina’s! – was ons advies een genaaid gebonden boek met open rug en transparante lijm. De open rug creëert daarbij een speciaal visueel en tastbaar effect, waardoor je als ontvanger van het boek zowel bij het kijken als aanraken direct geprikkeld wordt. Als extra ‘eyecatcher’ hebben wij het omslag voorzien van soft touch laminaat, evenals de bijgeleverde boekenlegger. Dankzij het lamineren blijft het boek – ook na veelvuldig gebruik – stevig en mooi. Tevens creëer je nog eens een extra tastbaar element, waardoor je als lezer het boek op meerdere manieren ervaart. Na de complete productie van het drukwerk en bindwerk is het kookboek met een milieuvriendelijke finishing touch duurzaam verpakt in biologisch afbreekbare folie.

‘Amsterdam aan tafel’ is voor niet-stadspashouders in de winkel verkrijgbaar bij Hoogstins Boekhandel, Kinkerstraat 117 en Scheltema, Rokin 9, Amsterdam.

Contact

Wil je meer weten?

Wil je meer informatie over deze specifieke case? Of heb je een andere vraag?

Bel ons op 070 – 2800 800 of stuur ons een mail via info@opmeerbv.nl

Contact