Header

Park Hoog Oostduin

alle cases

Exclusieve brochure voor Park Hoog Oostduin

De vraag

Grenzend aan het landgoed Oostduin in Den Haag is een voormalig kantoorgebouw getransformeerd naar een luxueus appartementencomplex: Park Hoog Oostduin. Op de bovenste verdiepingen bevinden zich de unieke penthouses. De vraag aan de ontwerper en Opmeer om hiervoor een exclusieve brochure te vervaardigen, die past bij het bijzondere ontwerp en de exclusiviteit van de woonruimtes, waar contrast en oog voor detail de hoofdrol spelen.

De aanpak

Om de luxe uitstraling te waarborgen en contrasten in kleur en vorm optimaal tot hun recht te laten komen, is gekozen voor een groot paginaformaat gecombineerd met een speciale ongestreken papiersoort, Munken Polar. De A3-pagina's zijn liggend ontworpen, zodat maximale spreads van de woningen met minuscule details kunnen worden getoond.

Deze kleine productieoplage van 50 stuks vroeg om kostenefficiëntie, maar wel met behoud van optimale kwaliteit. Dankzij het inschakelen van twee verschillende druktechnieken (digitale- en offsetdruk) en het toepassen van kleurmanagement kon aan alle voorwaarden worden voldaan. Het aanbrengen van onze matte fuser (veredelingstechniek) op alle pagina's zorgde voor de finishing touch.

Het resultaat

Voor een speciaal effect is in de brochure een extra grote spread opgenomen in de vorm van een uitklapper. Dit afwijkende formaat paste niet op de digitale drukpers en hebben wij op onze groot formaat offset drukpers vervaardigd. Vervolgens zijn de kleuren van beide druktechnieken op elkaar afgestemd en is gekozen voor het digitaal veredelen met een matte fuser. Hierdoor sluit de bijzondere spread naadloos aan op de rest van de digitaal gedrukte pagina's. Kortom, een exclusieve, hoogkwalitatieve brochure die kostenefficiënt is geproduceerd.

"Ik denk dat we plezier hebben. Ik denk dat onze klanten de producten erg waarderen. En we proberen het altijd beter te doen.", Steve Jobs